Категорії
Мова Russian Украинский

Зміни в екіпіровці з любительського боксу

  • 28 липня 2017 14:48:24
  • Переглядів: 4028

За правилами Федерації боксу України для допуску на змагання національного рівня спортсмен повинен бути екіпірований боксерськими рукавичками, які мають сертифікацію міжнародного або національного рівня. Таким чином, брати участь в змаганнях можна тільки в тому випадку, якщо екіпірування ліцензована Міжнародною федерацією боксу AIBA або національною Федерацією боксу України.

Перелік марок, які на сьогодні мають міжнародну ліцензію на випуск екіпірування AIBA можна подивитися на офіційному сайті - http://www.aiba.org/licensees/ . Щодо ж українського ринку, то тут тривалий час ситуація мала монопольний характер. На змагання допускалися тільки спортсмени в рукавичках REYVEL , в подальшому права на установку штампа ФБУ отримали такі компанії як Boxer, Reyguard, Sportko і Green Hill.

В кінці травня 2017 роки ситуація змінилася. Відповідно до протоколу засідання Бюро Федерації боксу України від 30 травня 2017 на сьогодні єдиним ліцензіатом, який має право ставити печатку ФБУ, є компанія Green Hill. Договір розрахований до кінця 2020 року.

Протокол ФБУ про право Green Hill ставити печатку ФБУ

Природно ФБУ має право самостійно приймати рішення кому надавати право на установку штампа, і яка продукція відповідає встановленим правилам і стандартам, однак виникає юридичне питання щодо дії цього рішення в часі. Якщо до 30 травня 2017 року зазначені вище компанії мали повне право випускати продукцію з печаткою ФБУ і така продукція відповідає всім правилам і стандартам ФБУ, беручи до уваги, що ці правила і стандарти не змінювалися, чи мають право спортсмени, які купили екіпіровку, випущену до 30.05 .2017, виступати на змаганнях з боксу? На жаль, прикладений протокол не дає відповіді на це питання.

А що з цього приводу думаєте ви?