Категорії
Мова Russian Украинский

Як варити боксерську капу?

  • 26 лютого 2015 07:12:31
  • Переглядів: 284596
  • 5

Варимо боксерську капу

Капа - це предмет індивідуальної екіпіровки спортсмена для захисту зубів. Вона захищає зуби, розподіляючи енергію удару по всій площі.

Окремо ми розглянули статтю про те, що таке капи і як їх вибрати , сьогодні ж ми поговоримо про те, як правильно зварити капу , щоб забезпечити кращий захист.

Захист забезпечується рівномірним розподілом енергії удару по всій площі зубів .

На фото нижче представлена ​​капа до варки моделі 3535 Zelart - в такому форматі ви її отримаєте після покупки, проте вона ще не готова до використання. У кожного спортсмена індивідуальний прикус і його необхідно повторити, щоб забезпечити правильний і кращий захист.

капа перед варінням

Необхідний атрибут для варіння

Щоб зварити боксерську капу нам буде потрібен наступний атрибут: чайник, дві ємності для води, ложка і сама капа. У нашому випадку чайник використовується для нагріву води, дві ємності - для гарячої та холодної води, ложка - щоб дістати капу з гарячої води.Атрибут для варіння капи

Етап №1. Підготовка

Необхідно закип'ятити воду і залити її в окрему ємність.

Дайте воді трохи охолонути до 90-85 градусів за Цельсієм.

Помістіть капу в воду на 30-90 секунд в залежності від капи (товщини) і рекомендацій виробника.

Капа в гарячій воді

Капа спливає у воді, і ми використовуємо ложку, щоб утримати її повністю зануреною.Капа в гарячій воді 2

Важливо: не варіть капу буквально, не заливайте капу окропом, не кип'ятіть капу в каструлі або в чайнику.

Етап №2. Підгонка капи

При підвищенні температури капа стає схожою на пластелін.

Діставайте її з гарячої води, занурте на 1 сек в холодну і відразу розміщуйте на верхню щелепу. Зазвичай спочатку фіксують задню частину, потім передню. Коли капа сидить повністю, її додатково притискають пальцями для повторення форми не тільки зубів, але і щелепи в цілому.

Коли зліпок сформований треба помістити капу в холодну воду для затвердіння.

Якщо капа двостороння, не виймайте заглушку з дірочок до того, як сформуєте свій індивідуальний прикус.

Якщо капа не сіла з першого разу, можна спробувати пройти процедуру з самого початку.

Правильно підігнана капа (як на картинці) буде триматися на верхній щелепі спортсмена без будь-яких проблем.

Правильно зварена капа Правильно зварена капа

Капи для брекетів бувають двох типів - з силікону або з термопластика. Капи з силікону не вимагають спеціальної підгонки і фіксуються на верхній щелепі без варіння. Термоплавкі капи проходять класичну процедуру варіння. У будь-якому випадку рекомендуємо дотримуватися інструкції виробника.

Типові помилки

Неправильно зварити капу можна, але складно. Зазвичай помилки пов'язані з неправильним температурним режимом, в яку поміщається капа.

Капа стала тверда - або ви помістили її в холодну воду (або недостатньо гарячу), або вона перебувала тривалий час у високій температурі близько 100 градусів Цельсія.

Капа пішла пухирцями - як і в попередньому варіанті це можливо тільки її тривалий час тримати в окропі.

Капа розплавилася - часта помилка при варінні дешевих тонких кап. Такі капи легко плавляться при впливі високої температури. Для того щоб їх правильно зварити потрібно дотримуватися рекомендовану температуру води і час перебування капи в ній.

Наші рекомендації

Якщо ви не впевнені чи зможете зварити капу з першого разу - візьміть дві. На дешевій капі можна потренуватися і «набити руку».

Усі капи виготовляються або з термопластиків (POE), або з силікону. В обох випадках виробник декларує відсутність шкідливих речовин. Таким чином, капи підходять як дітям, так і дорослим.

Використання кап є обов'язковим під час змагань. Ми ж також рекомендуємо їх завжди використовувати під час тренувальних спарингів. Це допоможе зберегти ваші зуби здоровими і посмішку красивою.

Як часто треба міняти капу? Ми рекомендуємо дотримуватися вимог для зубних щіток. Міняти капу через 2-3 місяці.

 
Залишити відгук ↓
 
24 відгуків
8 відповідей
14 оцінок
100% 14 позитивних
67  
корисність відгуків
522 голосів
61% 316 позитивних
316